Thursday, August 13, 2009

Avillion PD adakan kempen derma darah

PORT DICKSON 12 Ogos - Hotel peranginan Avillion Port Dickson di sini dengan kerjasama Hospital Tuanku Ja'afar (HTJ) Seremban mengadakan Kempen Derma Darah A Life In Dire Need, a Drop of Blood In Deed hari ini.

Pengurus Hubungan Awam Avillion Hotel Group, Irene Wong berkata, kempen berkenaan diadakan untuk membantu menampung kekurangan bekalan darah di bank darah negeri ini.

''Selain itu, ia juga merupakan salah satu program kemasyarakatan yang dirangka oleh hotel ini untuk bersama-sama membantu masyarakat menghadapi kesusahan," katanya di sini hari ini.

Dalam program tersebut itu, sambutan orang ramai amat membanggakan apabila seramai 150 orang tampil untuk menderma darah.

''Penderma darah itu terdiri daripada kakitangan syarikat korporat, masyarakat umum serta anggota Angkatan Tentera Diraja Malaysia (ATM) di sekitar Port Dickson," katanya.

Katanya, apa yang lebih menarik, penderma darah yang melakukan tanggungjawab sosial dalam kempen ini turut diberi berpeluang memenangi hadiah menarik yang ditawarkan oleh hotel berkenaan.

''Mereka berpeluang memenangi pakej penginapan dua hari di Avillion Water Villa atau Avillion Admiral Cove di Port Dickson," jelasnya. - Utusan.

No comments:

Post a Comment